Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΠΟΥΑΤ στο ΣΤΕΚΙ της ΣΠΙΘΑΣ με τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΟΜΗΛΗ ... ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ στις 9μμ  ΒΡΑΔΙΕΣ ΜΠΟΥΑΤ στο Στέκι της Σπίθας 
( ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 34 ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ >> http://goo.gl/maps/WE4GR )
Κρατήσεις: τηλ. 211.2138662 – 6972531319 – 6980302045
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ




ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ


Οι μπουάτ ξεκίνησαν στην πλάκα κάτω από την Ακρόπολη. Μπουάτ σημαίνει μικρό κουτί (στα γαλλικά), μικρές καρέκλες, χαμηλός φωτισμός, πάγκοι, σκαμνάκια, φλοκάτες και μαξιλάρια στο πάτωμα, με χαμηλό ήχο.

Η λιτότητα στο μεγαλείο της με μεγάλο περίσσευμα διάθεσης για συνεύρεση και τραγούδι.

Η μπουάτ φιλοξένησε και γέννησε το ελληνικό νέο κύμα ένα πραγματικό φυτώριο νέων καλλιτεχνών και χώρος προβληματισμού. Χώρος διαμόρφωσης δημοκρατικών συνειδήσεων, ανθρωπιάς και αυθεντικότητας.

Στην μπουάτ πρέπει ο καλλιτέχνης να είναι απλός, οι θαμώνες κάθονται μισό μέτρο από τον τραγουδιστή. Ο τραγουδιστής πρέπει να είναι άμεσος και έτοιμος να αυτοσχεδιάσει. Όταν ο καλλιτέχνης μπορεί να βρει το κοινό στοιχείο που ενώνει 100 ανθρώπους τότε μπορεί να βρει, να απευθυνθεί και σε εκατό χιλιάδες ανθρώπους. Αυτό μαθαίνουμε στη μπουάτ, να βρίσκουμε το κοινό στοιχείο.

Έχει έρθει ώρα να ξαναθυμηθούμε, να μην πετάξουμε τον πυρήνα, την ουσία αυτής της
αισθητικής. Σήμερα αν έχεις να πεις κάτι το λες σε στέκια, σε ομάδες, σε παρέες μέσα στην πόλη. Όλα αυτά συνδυάζονται στην μπουάτ.

Μισός αιώνας ιστορίας τραγούδια γυμνά , καμιά ωραιοποίηση, όλο αλήθεια.

Ο καλλιτέχνης πρέπει να τα καταφέρει με το τίποτα, με μία κιθάρα, ένα πιάνο. Όλα με μία αύρα ανεμελιάς και αθωότητας. Οι μπουάτ είναι κάτι σαν το ιερατείο του  καλού τραγουδιού.  Οι βραδιές στην μπουάτ είναι ένα είδος μουσικών λειτουργιών.

Το κίνημα των μπουάτ ανακόπτεται από την χούντα, αλλά η πολιτική του διάσταση εντείνεται. Γιατί οι μπουάτ υπήρξαν συνήθως, στέκια ανθρώπων δημοκρατικών τοποθετήσεων. Ο κόσμος αυτός όταν έγινε η δικτατορία συνέχιζε να πηγαίνει σε αυτούς τους χώρους. Πολλές φορές κάποιος από τους πελάτες αν παιζόταν κάποιο απαγορευμένο τραγούδι, φύλαγε τσίλιες στην πόρτα μήπως και έρθει η Ε.Σ.Α.

ΦΙΛΟΔΟΞΟΎΜΕ στο Στέκι της ΣΠΙΘΑΣ  να δημιουργηθεί ένα καινούργιο ρεύμα καλλιτεχνών και καλλιτεχνικού δημιουργήματος που θα εκφράσει την εποχή μας και θα βοηθήσει τις προσπάθειες του λαού μας για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από την Ξένη Εξάρτηση και την δημοκρατικό-φανή ΧΟΥΝΤΑ . Ένα πολιτιστικό ρεύμα που θα Ψυχαγωγήσει θα καλλιεργήσει τους ανθρώπους με εκτελέσεις σπουδαίων συνθετών και ερμηνείες που δεν Βλάπτουν την ψυχή και τον νου . Με πρώτες εκτελέσεις τραγουδιών και μουσικής σύνθεσης αλλά και ποίησης - στιχουργικής . Η ΜΠΟΥΑΤ ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΒΡΎΧΙΟ μας δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσουμε  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ .
Ξεκινάμε από αυτή την ΤΡΙΤΗ 5 - 11 - 2013 στις 9μμ  έχοντας μαζί μας  έναν καλλιτέχνη πρώτης γραμμής  με ρεπερτόριο που καλύπτει μέσα του 7 δεκαετίες "πυρηνικής" πνευματικής Ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Με αξεπέραστη ερμηνεία και ήθος . Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΡΟΜΗΛΗΣ .
Και φυσικά όλους εσάς που κάνουν μια ΜΠΟΥΑΤ κύτταρο πολιτισμού.

Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες από το στέκι μας

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ
ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ  , ΤΗΝ ΠΑΡΛΑΤΑ , ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ , ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ . ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΞΊΔΙ ΜΑΚΡΙΝΌ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ .

ΠΑΤΑ ΝΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου