Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Με Εισιτήριο βρεφικές πάνες, βρεφικά γάλατα και μη ληγμένα φάρμακα που δεν χρειάζονται, Θεατρική παράσταση από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» την Κυριακή 28 Απριλίου


Θεατρική παράσταση από το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Τη θεατρική παράσταση «Το μυστικό της ευτυχισμένης βασίλισσας» παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Η είσοδος για μικρούς και μεγάλους, είναι ελεύθερη και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείου καλεί τους θεατές να προσφέρουν βρεφικές πάνες, βρεφικά γάλατα καθώς και φάρμακα που δεν χρειάζονται, αρκεί να μην έχει περάσει η ημερομηνία λήξεως.

Η παράσταση θα "ανέβει" στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» την Κυριακή 28 Απριλίου στις 17:00.



Λίγα λόγια για το  ΜΚΙΕ (Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού)

Από τα τέλη του 2011, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο λειτουργεί σε ένα κτίριο που βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικανική βάση του Ελληνικού, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, με τη συνεργασία και τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης αλλά και δεκάδων εθελοντών, φορέων και πολιτών. Οι εμπνευστές του ιατρείου και οι εθελοντές – γιατροί που εργάζονται εκεί, δέχονται καθημερινά τηλεφωνήματα και βλέπουν δεκάδες κόσμου (γείτονες, περαστικούς, ανθρώπους που απλά άκουσαν για την ύπαρξη του κοινωνικού ιατρείου) που επιθυμούν να
βοηθήσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.



Γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. Ήδη υπάρχει καρδιολόγος, παθολόγος, παιδίατρος, ορθοπεδικός, γυναικολόγος, πνευμονολόγος, ΩΡΛ, κυτταρολόγος, νευρολόγος, ουρολόγος, οδοντίατρος, φυσιοθεραπευτής, οπτομέτρης, ψυχολόγος, ρεφλεξολόγος, διαιτολόγος.

Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού χρειάζεται να έχουν μαζί τους ασφαλιστικό βιβλιάριο που να μην είναι σε ισχύ και –αν είναι εύκολο, χωρίς να απαιτείται και να τους ζητείται να χάσουν ενέργεια σε γραφειοκρατικές διαδικασίες- κάποια βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι είναι ανασφάλιστοι, άποροι ή άνεργοι. Για την παροχή συνταγογραφημένων φαρμάκων απαιτούνται δικαιολογητικά, όπως παραπεμπτικό νοσοκομείου ή συνταγή στο ασφαλιστικό βιβλιάριο που έχει λήξει.

Ο καρδιολόγος και εμπνευστής της δομής του Κοινωνικού Ιατρείου, Γιώργος Βήχας σημειώνει πως «όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, όσο αυξάνει η ανεργία και η φτώχεια τόσο μεγαλώνει η ανασφάλεια, η κατάθλιψη, η απελπισία, και η απόγνωση των Ελλήνων και χαρακτηρίζει «εθνικό χρέος» τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων βοήθειας και αλληλεγγύης, προκειμένου να τονωθεί η κοινωνική συνοχή και η δυνατότητα αντίστασης και ανατροπής.



Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης ανέργων



Κάθε Δευτέρα, από τις 10.30 το πρωί έως τις 12.00, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, η ομάδα που συντονίζεται από την ψυχολόγο Μαρία Ρώτα, συναντάται για να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη και συναισθηματική ενδυνάμωση σε ανέργους. Από κοινού, στο πλαίσιο της ομάδας, άνθρωποι που βιώνουν το πλήγμα της ανεργίας, έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα την οικογενειακή δυναμική αυτή την ευαίσθητη περίοδο αλλά και να λάβουν πρακτικές συμβουλές που πιθανά να βοηθήσουν στην επαγγελματική τους επανένταξη.

http://mki-ellinikou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου