Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

( video - photos ) Η ενιαία Σπίθα Αττικής συμμετείχε στην στην κινητοποίηση της πρωτοβουλίας συνταξιούχων,στις 27 Φεβρουαρίου.

Η Αγωνιστική αλληλεγγύη συνεχίζεται 


Η ενιαία Σπίθα Αττικής συμμετείχε στην κινητοποίηση  της πρωτοβουλίας συνταξιούχων,στις 27 Φεβρουαρίου  στις 11 το πρωί μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ στους  ΑΓΩΝΕΣ του ΛΑΟΥ









ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ , Η ΑΦΙΣΑ  και το  ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς τον Υπουργό





Κινητοποίηση στις 27 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Εργασίας


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ


Συνάδελφοι και συναγωνιστές συνταξιούχοι

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βιώνουμε και εμείς, όπως όλος ο λαός, μια πρωτοφανή για τα μεταπολεμικά δεδομένα, κατεδάφιση των κοινωνικών και ασφαλιστικών μας κατακτήσεων. Η εφαρμοζόμενη από τις κυβερνήσεις (μονοκομματικές ή πολυκομματικές) μνημονιακή πολιτική, από τη μια, μας στερεί κατακτήσεις που κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες για πολλές δεκαετίες, και από την άλλη, γεμίζει με τα αποθεματικά των ταμείων μας, τις τσέπες των τοκογλύφων δανειστών.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνονται δραματικά και συνεχώς οι συντάξεις μας, να καταβαραθρώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας, να μένουμε χωρίς νοσοκομεία και φάρμακα, να γιγαντώνεται η ανεργία για τα παιδιά μας και να μην υπάρχει μέλλον για τα εγγόνια μας.
Πρέπει να βάλουμε φραγμό και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.
Να εντείνουμε τους αγώνες μας, με αυτοοργάνωση, μέσα από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, αλλα και την συμμετοχή μας στα κινήματα σε κάθε γειτονιά για:

Να πάρουμε πίσω όσα βίαια, άδικα και παράνομα μας στερούν.
Να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σύστημα υγείας.
Να αποτρέψουμε την εκποίηση και τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.
Να δυναμώσουμε το κίνημα αλληλεγγύης, για να μη μείνει κανένας μόνος του στην κρίση.

Όλοι στην κινητοποίηση στις 27 Φεβρουαρίου. 
Στις 11 το πρωί μπροστά από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ


sintaxiouxoi@gmail.com                                                 psyntxon.blogspot.com

http://www.facebook.com/sintaxiouxoi                            http://twitter.com/sintaxiouxoi





Υπόμνημα της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων προς τον Υπουργό Εργασίας.


ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Κύριε Υπουργέ,

Πέμπτος χρόνος, και οι συνταξιούχοι όλης της χώρας, συνεχίζουν να δέχονται την βία του κράτους σε όλο της το μεγαλείο. Συνεχίζεται το διαρκές έγκλημα και η μόνιμη ληστεία σε βάρος τους, καθώς βλέπουν να λεηλατείται καθημερινά ότι τους είχε απομείνει από το βιός τους, σαν αποτέλεσμα των καταστροφικών και ταξικών πολιτικών των μνημονίων.

Η πρωτοβουλία συνταξιούχων, συστάθηκε ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για την αντιμετώπιση δηλαδή της κρατικής βίας που εκφράζεται με συνεχή μείωση των συντάξεων, των παροχών υγείας και μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Είμαστε σήμερα εδώ για να σας τονίσουμε και να απαιτήσουμε, την κατάργηση των εξοντωτικών, καταχρηστικών και αντισυνταγματικών νόμων, που αυθαίρετα και χωρίς κανένα κανόνα δικαίου, καταργούν ένα μεγάλο μέρος των συντάξεών, αλλά και της ζωής μας. Τα επαναλαμβανόμενα βάρβαρα μέτρα, έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και εξόντωση όλους τους συνταξιούχους, που εκτός από τους πρόσθετους φόρους, τα χαράτσια, την ακρίβεια, την διάλυση του συστήματος υγείας, τη μείωση έως και 50% των συντάξιμων αποδοχών, καλούνται επιπλέον, και καταβάλουν δύο (2) μηνιαίες συντάξεις, τα “δώρα” Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Η πρωτοβουλία συνταξιούχων δεν συζητά και ούτε ζητάει την ελεημοσύνη του κράτους.
Οι συντάξεις δεν είναι μισθός ούτε προνοιακό επίδομα. Οι συντάξεις είναι ο κόπος και ο μόχθος ολόκληρης ζωής, είναι μέρος του μισθού μας σαν εργαζόμενοι, είναι οι αποταμιεύσεις μας, είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλαμε για 35 και 40 χρόνια δουλειάς, πολλοί από μας αυξημένες εισφορές και που το κράτος εγγυάται σαν συντάξεις. Η προσπάθεια να ισοπεδωθούν όλες οι συντάξεις σε ένα κατώτατο επίπεδο, πέρα από το ότι δημιουργεί αδικίες και ανισότητες, θα συμπιέσει ακόμα περισσότερο προς τα κάτω και τις κατώτερες συντάξεις δημιουργώντας συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων. Απαιτούμε και διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Απαιτούμε την επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα, και του επιδόματος αδείας γιατί εμείς ως εργαζόμενοι, όπως και οι εργαζόμενοι σήμερα, καταβάλλαμε ασφαλιστικές εισφορές για 14 μισθούς και όχι για 12, όπως παρανόμως μας χορηγείτε.

Η πρωτοβουλία συνταξιούχων τονίζει, πως την ευθύνη της διαφύλαξης και διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων μας, την είχε το κράτος. Με ευθύνη του κράτους αυτά, έγιναν δημόσιες επενδύσεις (άτοκες καταθέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας – κρατικά ομόλογα), έγιναν “κοινωνική πολιτική” του κράτους, αλλά και τζόγος στο χρηματιστήριο....
Παρόλα αυτά, πριν την έναρξη των περικοπών στις συντάξεις (2009), τα πλεονάσματα για τον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ έτρεχαν κοντά στο 30% (9.877.141.596 ήταν έξοδα ενώ τα έσοδα ήταν 12.597.880.029) χωρίς να προσθέσουμε τα 9δις ευρώ χρέη του κράτους και τα 6δις ευρώ των εργοδοτών προς το ΙΚΑ, και παρά την εκτεταμένη αδήλωτη εργασία που ξεπέρασε το 30%.

Η πρωτοβουλία συνταξιούχων σας υπενθυμίζει, την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματικές, τις περικοπές των συντάξεων και των δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα – επιδομάτων άδειας, καθώς προσκρούουν στα άρθρα 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος, και απαιτεί τον σεβασμό της έννομης τάξης και του συντάγματος της χώρας.

Η πρωτοβουλία συνταξιούχων, απευθύνεται στο υπουργείο σας και απαιτεί μέτρα για την προστασία των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, την επιστροφή όλων των δεδουλευμένων, δηλαδή εναρμόνιση του ύψους των συντάξεων με τις προβλέψεις των καταστατικών των Ασφαλιστικών Ταμείων. Να απαιτήσετε τις οφειλές του κράτους και των εργοδοτών προς τα Ταμεία, καθώς και την σταδιακή επιστροφή όλων των αποθεματικών τους. Να πάρετε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης – ανασφάλιστης εργασίας, αλλά και της εισφοροδιαφυγής.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου