Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση Σπιθέων για το σχέδιο ''Αθηνά - "ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΗΤΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ. ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΝΑΧΟΙ


Ανακοίνωση Σπιθέων για το σχέδιο ''Αθηνά"

Συμφοιτητές και Συμφοιτήτριες,

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη χαιρετίζει τον Αγώνα μας. Η Νεολαία Σπίθας δηλώνει παρoύσα στις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Η Τροϊκανή Κυβέρνηση των νέων Τσολάκογλου, με το σχέδιο «Αθηνά», στοχεύει στην εκ νέου συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης υποτασσόμενη, για άλλη μια φορά, στα συμφέροντα των κολεγίων. Και πάλι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς. Και πάλι το κέρδος των λίγων μπαίνει πάνω από τις ανάγκες των πολλών.

Ως εδώ! Το σχέδιο «Αθηνά» δεν θα περάσει. Θα το ανατρέψουμε με Ενότητα και Αντίσταση.

Η αιφνίδια κατάργηση και συγχώνευση τόσων πολλών τμημάτων, εκτός από το ότι καταστρέφει τα όνειρα χιλιάδων μαθητών και σπουδαστών, αφήνει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζομένους των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Φανερώνει, σε κάθε περίπτωση, την υποταγή στα κελεύσματα των δανειστών και την παντελή απουσία σχεδίου για την Παιδεία μας, το μεγάλο αυτό κεφάλαιο του εθνικού μας πλούτου.

Αδέρφια, οφείλουμε να αγωνιστούμε! Η Νεολαία Σπίθας κατανοεί την αγωνία και την ανησυχία πολλών συμφοιτητών μας για την πιθανή αναβολή της εξεταστικής περιόδου. Αγωνιούμε, όμως, πιο πολύ για το ότι χάνεται η Πατρίδα μας, διαλύεται η Παιδεία μας, καταστρέφεται η Ζωή μας. Δεν πρέπει να παραδοθούμε στους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους προδότες. Είναι, πια, βέβαιο πως κάθε βήμα πίσω χρειάζεται πάρα πολύ αγώνα για να καλυφθεί εκ των υστέρων.

Είσαι Έλληνας, είσαι νέος, μην το ξεχνάς. Μην τους αφήσεις να σε υποδουλώσουν αμαχητί. Στο πλευρό μας βρίσκονται όλες οι ανεξάρτητες φωνές και δυνάμεις της Πατρίδας. Οφείλουμε κι εμείς να συνδράμουμε, από τη μεριά μας, στον αγώνα των ανέργων, των αγροτών, των εργατών. Τον αγώνα όλου του Eλληνικού λαού. Ας παλέψουμε καθένας για όλους κι όλοι για κάθε έναν! Η αλληλεγγύη είναι το μοναδικό υπερόπλο των λαών.

Τώρα είναι η σειρά μας! Να πούμε το νέο «ΟΧΙ»! Να πούμε το νέο «Μολών Λαβέ»! «Η Λευτεριά δε χαρίζεται, κατακτιέται»!

Η Νεολαία Σπίθας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη καλεί όλους τους φοιτητές σε πανστρατιά σε ένα ενιαίο μέτωπο Αντίστασης, Απαλλαγής, Ανεξαρτησίας και Ανάπτυξης Η Ανατροπή προϋποθέτει και την αναγέννηση του ανεξάρτητου φοιτητικού κινήματος. Τώρα που φουντώνει το φοιτητικό κίνημα, τώρα πρέπει να πάνε στην άκρη οι φοιτητοπατέρες των ΤΕΙ/ΑΕΙ. Το ανεξάρτητο φοιτητικό μέτωπο ανατροπής, είναι στο χέρι μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε!

Κάποτε φοιτητές κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο και τα έβαλαν με τανκς για τα ιδανικά της ελευθερίας, της εργασίας και της παιδείας. Τα τανκς τώρα μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας... 

Ήρθε η ώρα για το δικό μας πολυτεχνείο. Ήρθε η ώρα να διώξουμε τα κουστουμαρισμένα τανκς.

Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ !!

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ !!

ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΗΤΑΝ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ. ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΝΑΧΟΙ

Νεολαία του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα»

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου