Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Ψήφισμα - Η Κύπρος και πάλι μπροστά σε θανάσιμη απειλή

Οι επιθυμούντες να προσυπογράψουν , παρακαλούνται να ακολουθήσουν τις τεχνικές οδηγίες όπως αναγράφονται στο τέλος του ψηφίσματος,

Η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγώνα γιά Ελεύθερη Κύπρο [ΣΕΥΑΕΚ] και το Σωματείο Συμπαράστασης Αγώνα Κύπρου [ΣΑΚ] εξέδωσαν ψήφισμα για το ΚυπριακόΗ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ο ελληνισμός της Κύπρου και η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με μια θανάσιμη απειλή. Σαράντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή, γίνεται προσπάθεια εκμετάλλευσης της σημερινής αδυναμίας Κύπρου και Ελλάδας, ώστε να υπογράψουν τη νομιμοποίηση του «Αττίλα» και των εγκλημάτων του: της εθνοκάθαρσης, του εποικισμού και του ψευδοκράτους.
Δέκα χρόνια μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, το ίδιο βασικά σχέδιο, επανέρχεται με τις ίδιες υψηλές πιέσεις –έχουμε ήδη παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ομπάμα–, τους ίδιους εκβιασμούς, τις ίδιες απειλές – ο Νταβούτογλου δηλώνει και πάλι πως, μετά από αυτό, δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη διχοτόμηση, λες και η τουρκική κατοχή δεν έχει επιβάλει ήδη διχοτομικό καθεστώς στο νησί.

Η εσπευσμένη και εκβιαστική παρέμβαση της αμερικανικής κυβέρνησης έχει ως πρόσθετη επιδίωξη την εκμετάλλευση των κυπριακών υδρογονανθράκων και κυρίως την ανασυγκόλληση του ρηγματωμένου άξονα Τουρκίας– Ισραήλ. Στον βωμό αυτής της ανασυγκόλλησης προσφέρεται σαν εύκολο θύμαη Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί «συνεκμετάλλευση» των υδρογονανθράκων με συμμετοχή της Τουρκίας και διέλευση των αγωγών από αυτήν.
Το υποτιθέμενο «νέο πλαίσιο» λύσης, των Αναστασιάδη –Έρογλου, εξαφανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και τη νομική και διεθνή της υπόσταση,  κάνοντας λόγο για νέο «Κυπριακό κράτος», το οποίο θα συστήσουν, από κοινού και ισότιμα, τα «δύο συνιστώντα κράτη». Έτσι, γίνεται αποδεκτός ο διαχρονικός στόχος της Τουρκίας για ουσιαστική διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συναφώς, δεν γίνεται καμία αναφορά σε εισβολή, κατοχή, κατοχικές δυνάμεις, ούτε καν στον σεβασμό των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ολομέλειας του ΟΗΕ, το δε ψευδοκράτος αποκτά την ίδια διεθνή υπόσταση με την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία!
Πέρα από τις ευθύνες των κυπριακών ηγεσιών –κυβέρνησης και κομμάτων–, τις οποίες και θα καταδείξει ο κυπριακός ελληνισμός, ενάντια σε κάθε είδους πιέσεις και εκβιασμούς, όπως είχε κάνει και με το σχέδιο Ανάν, πρέπει να επιμείνουμε στις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των ελλαδικών κομμάτων.
Η ελληνική πολιτεία κρύβεται πίσω από τους Κύπριους, που έχουν το τουρκικό πιστόλι στον κρόταφο. Τους έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει, δεχόμενη να μεταμφιέζονται παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου σε αντικείμενα παζαριού, που γίνεται στη βάση «διζωνικής-διχοτομικής» λύσης.
 Και όμως, το ζήτημα της Κύπρου δεν αποτελεί μια ενδοκοινοτική διαμάχη αλλά ζήτημα εισβολής και κατοχής, και η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη, και από τις διεθνείς συνθήκες και από τη διαχρονική εμπλοκή της στους αγώνες των Κυπρίων, και προ παντός από την ιστορία χιλιάδων χρόνων του ελληνισμού της Ελλάδας και της Κύπρου, να πάρει ξεκάθαρη θέση. Εξάλλου, μια πιθανή αρνητική εξέλιξη στην Κύπρο απειλεί τα συνολικότερα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.Γι’ αυτό πρέπει να σπάσει το τείχος της σιωπής και της συνενοχής που κυριαρχεί σήμερα. Η ελληνική πολιτεία και τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν ανοικτή και ξεκάθαρη θέση.

Οι υπογράφοντες πιστεύουμε πως η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει μια επίπονη αλλά απαραίτητη κινητοποίηση υπέρ της εφαρμογής στην Κύπρο των θεμελιωδών γενικών αρχών που αφορούν τον σεβασμό της κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών.Δέκα χρόνια μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, πρέπει να είμαστε και πάλι έτοιμοι για έναν μεγάλο αγώνα αποτροπής της καταστροφής, που οδηγεί άμεσα στην εξαφάνιση της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και, μεσοπρόθεσμα, στην πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου και την παραπέρα συρρίκνωση του ελληνισμού.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, όταν ήλθε το σχέδιο Ανάν, οι συνθήκες εμφανίζονταν ακόμα πιο ασφυκτικές, και όμως, τότε, κατορθώσαμε να αποτρέψουμε την καταστροφή. Εξάλλου, ήδη ένα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία, έχει επικρίνει ανοικτά τον επιχειρούμενο αμερικανοτουρκικό  εκβιασμό.
Έχοντας πίστη στη δύναμη του δικαίου αλλά και στο αγωνιστικό φρόνημα του ελληνισμού, σε Κύπρο και Ελλάδα, είμαστε πεισμένοι πως η αλήθεια θα λάμψει και πάλι και αυτό το νέο έκτρωμα θα απορριφθεί.  Για να ανοίξει επί τέλους ο δρόμος για μια δίκαιη και οριστική λύση του Κυπριακού, που θα τοποθετηθεί στη σωστή του βάση, με αποχώρηση του Αττίλα και των εποίκων, επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους και αποκατάσταση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλη την έκταση του νησιού. Τίποτε λιγότερο από το δίκαιο και την αλήθεια.
 Ψήφισμα που κυκλοφορεί η ΣΕΥΑΕΚ
Ονοματεπώνυμο                                                Ιδιότητα                                  

Μίκης Θεοδωράκης

Αλέξανδρος Ζαρκάδας, Επίτιμος Αντιστράτηγος, πρώην Νομάρχης,

Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού

Βασίλης Φίλιας, Καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου

Σωτήρης Σόρογκας, ζωγράφος, καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας

Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή

Μανώλης Μηλιαράκης, Πρόεδρος Χριστιανικής Δημοκρατίας – ΣΕΥΑΕΚ

Μάνος Μεγαλοκονόμος, πρέσβης επί τιμή

Μιχάλης Μερακλής, καθηγητής Πανεπιστημίου

Θεόδωρος Καρυώτης, Ακαδημαϊκός

Μαρία Νεγρεπόντη Δελιβάνη, πρ. πρύτανης πανεπιστημίου

Παναγιώτης Κρητικός, πρώην αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων

Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος

Παρασκευάς Καρασούλος, στιχουργός

Αθανάσιος Γκότοβος, καθ. πανεπιστημίου

Φλώρα Νερούτσου, χήρα Νεοκλή Σαρρή,τραπεζικός

Ηλίας Νικολόπουλος, καθ. Συνταγματικού Δικαίου

Απόστολος Διαμαντής, συγγραφέας, πανεπιστημιακός

Παναγιώτης Μαντάς, γραμματέας Διοικούσας ΔΗΚΚΙ

Παναγιώτης Ήφαιστος, καθ. πανεπιστημίου

Γιάννης Παπαμιχαήλ, καθ. πανεπιστημίου

Περικλής Νεάρχου, πρέσβης επί τιμή

Κατσιφαράκης Κωνσταντίνος, καθηγητής τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ

Μάριος Ευρυβιάδης, καθ. πανεπιστημίου

Μενέλαος Γκίβαλος, καθ. Πανεπιστημίου

Μάρτος Δημήτρης, συγγραφέας

Αλέξανδρος Ασωνίτης, συγγραφέας

Χρήστος Χαλαζιάς, δημοσιογράφος

Κώστας Καραΐσκος, εκδότης Αντιφωνήτη

Νεκτάριος Δαπέργολας, Σπάρτακος, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης

Βαγγέλης Κρητικός, πρόεδρος συντ. Συμβουλίου Δανειοληπτών

Γιώργος Ποταμιάνος, Αντιναύαρχος ε.α.

Στέφανος Ληναίος, ηθοποιός,

Έλλη Φωτίου, ηθοποιός,

Χρήστος Πουγκιάλης, Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Γιώργος Κασιμάτης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,

Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιναύαρχος ε.α.

Ιωάννης Στάγκας,  Ναύαρχος ε.α, επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΝ

Αντώνης Κακαράς, συγγραφέας, αρχιπλοίαρχος ε.α.

Ιωάννα Κολοβού, Δημοσιογράφος

Στέλιος Κούκος, Δημοσιογράφος,

Κρίτων Σαλπιγκτής, Πολιτικός Μηχανικός

Λάμπρος Βαζαίος, Ταξίαρχος Υγειονομικού ε.α. Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Χριστίνα Σπύρου Μουστακλή, οδοντίατρος

Χριστίνα Σταματοπούλου, ιατρός

Δημήτρης Δημόπουλος, βιβλιοπώλης

Γιώργος Μοράρης, Φιλόλογος, ποιητής

Μιχάλης Χατζηπέτρου, αντιπρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Ασφαλισμένων ανασφάλιστων ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης.
Θανάσης Τζιούμπας, αντιπρόεδρος ΔΣ συλλόγου εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Μαριάνθη Κλάδη, Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστήμιου,

Λευτέρης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΣΑΚ,

Ευανθία Τσόκα-Μηλιώτη, Εκπαιδευτικός, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΚ [Σωματείο Συμπαράστασης Αγώνα Κύπρου]

Μίνα Κατσαρέλη, μέλος του ΣΑΚ,

Βάρσου Ντίνα, μέλος του ΣΑΚ,

Πετρίδου Ζέττα, εκπαιδευτικός, μέλος του ΣΑΚ,

Βαφειάδου Δώρα, μέλος του ΣΑΚ,

Κουρής Βαγγέλης, δικηγόρος μέλος του ΣΑΚ,

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, μέλος του ΣΑΚ

Κουρούκλης Γιώργος, Δικηγόρος, μέλος του ΣΑΚ

Θάνογλου Μαρία, Κοινωνιολόγος-Ηθοποιός

Νιάρχου Ελένη, τραπεζικος, μελος του ΣΑΚ

Μολυβιάτης-Σταματούκος Θανάσης, δημόσιος υπάλληλος, Μέλος του Δ.Σ. της κίνησης ιδεών και δράσης “Πράττω”

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται…

Αν επιθυμείτε και εσείς να υπογράψετε αυτό το ψήφισμα υπογράψτε εδώ:http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%B7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου