Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗΝ "ΥΓΕΙΑ " του Μίκη . Απόψε στις 9 το βράδυ στη μικρή οθόνη ( VIDEO )

Ο Μίκης της καρδιάς μας , των αγώνων και της Ελληνικής  τέχνης που ακούστηκε στα πέρατα του κόσμου  κάνει σήμερα ποδαρικό στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου " στην υγειά μας βρε παιδιά " στον ALPHA   στις 9μμ.
Ο συνθέτης ,Ο αγωνιστής Πατριώτης  και ο τελευταίος από τους σπουδαίους Ελληνες που δεν πρόδωσε σήμερα τον λαό και σήκωσε την σημαία της εθνικής Ανεξαρτησίας και Απελευθέρωσης τιμά την εκπομπή στην έναρξη της και δίνει μία άλλη γεύση για την ψυχαγωγία και την πολιτιστική Αναγέννηση που χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας .

Κεφάτος, χειμαρρώδης και ετοιμόλογος όπως πάντα, ο Μίκης Θεοδωράκης χάρηκε σαν παιδί το αφιέρωμα. Θυμήθηκε και διηγήθηκε γεγονότα από το παρελθόν, σχολίασε και περιέγραψε τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και βέβαια τραγούδησε με το μοναδικό, προσωπικό του ύφος.

Στην εκπομπή, εκτός από την προσωπικότητα και τα τραγούδια του Μίκη, πρωταγωνίστησε το κλίμα σεβασμού, θαυμασμού και αγάπης που αποτυπώθηκε από όλους τους καλεσμένους προς το πρόσωπό του.

Τον μεγάλο συνθέτη τιμούν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού: ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, ο συνθέτης και τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, ο
συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ο βουλευτής και συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης ( ΑΥΤΟΝ ΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΤΕ !!!! ΘΑμας πείτε οτι : οι άλλοι είναι καλύτεροι; ΚΑΠΟΙΟΙ  ναι,. και Κάποιοι ας προσέξουν καλά την καρδιά του λαού και ας πράξουν για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του. ΜΑΣ.  . Ολοι κρίνονται !!! ), οι δημοσιογράφοι Γιώργος Βότσης και Κώστας Αρβανίτης, οι ηθοποιοί Φιλαρέτη Κομνηνού, Μπέσυ Μάλφα, Ρένια Λουιζίδου, ο πρόσφατα βραβευμένος στο Φεστιβάλ Βενετίας για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στο "Miss Violence" Θέμης Πάνου, οι Ταμίλα Κουλίεβα, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης και ο παραγωγός Μιχάλης Αδάμ. Στο μουσικό μέρος, οι Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης και Άννα Λινάρδου θα ερμηνεύσουν τραγούδια του κορυφαίου συνθέτη με τη συμμετοχή ενδεκαμελούς ορχήστρας και 15 και πλέον νέων ηθοποιών.Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος θα προβληθεί πλούσιο αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου δημιουργού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου